Κατοικία Ροδίαλος

Το Νησί

Τώρα βρίσκεστε στο σταυροδρόμι τριών ηπείρων: Ευρώπη, Ασία, Αφρική. Ένα μέρος με πλούσια παράδοση και σπάνια ομορφιά. Με μεγάλη ιστορία και μοναδικό πολιτισμό. Χιλιάδες άνθρωποι πέρασαν από δω, πριν. Άλλοι σαν περιηγητές, άλλοι σαν κατακτητές. Σε όλους η Κρήτη έδωσε μέρος από την ψυχή της και πήρε μέρος από την καρδιά τους. Σ’ αύτο το νησί, το φως, το κλίμα, η φύση και η ιστορία συγκλίνουν στο μοναδικό της χαρακτήρα.

Σ’ αυτή τη γη η παράδοση είναι ακόμα ζωντανή.

Σ’ αυτή τη γη η φιλοξενία είναι ιερή.

Σ’ αυτή τη γη η θάλασσα είναι ακόμα καθαρή.

Η Κρήτη ακόμα αντισκέται στις αλλαγές που φέρνει ο μαζικός τουρισμός. Αυτή η νέα μορφή κατάκτησης…

Το Ρέθυμνο, μια γραφική πόλη 18χλμ δυτικά, είναι μιά καλή επιλογή για διασκέδαση είτε ημέρα, είτε νύχτα. Το καρναβάλι την Άνοιξη, το Αναγενησιακό φεστιβάλ και η γιορτή κρασιού το καλοκαίρι, είναι λόγοι διασκέδασης.

Υπάρχει συχνή καθημερινή  συγκοινωνία, κάθε μισή ώρα, μεταξύ Πανόρμου και Ρεθύμνου, μέχρι αργά το βράδυ.

Επισκεφθείτε την πρωτεύουσα της Κρήτης,το Ηράκλειο, 60 ΧΛΜ ανατολικά, για το υπέροχο παλάτι της Κνωσσού και το διάσημο Μουσείο.

Για Χανιά, την πιό όμορφη πόλη της Κρήτης, γεμάτη ενδιαφέροντα και αρχαιότητες, συνεχίστε μετά το Ρέθυμνο για 56 χλμ ακόμα.

Κι άλλες εκδρομές; Πολλές! Η καταπράσινη εξοχή στα δυτικά, η ανατολική πλευρά με το μοναδικό φως, το Λιβυκό Πέλαγος στο Νότο και τα βουνά στο εσωτερικό, κρύβουν θησαυρούς..

Μην ξεχάσετε να μας ρωτήσετε! Έχουμε προτάσεις για κάθε γούστο. Και μην ανησυχείτε! Όπου κι αν πάτε θα είστε πίσω νωρίς το βράδυ. Η Κρήτη είναι ένα μακρύ αλλά όχι φαρδύ νησί, και εμείς είμαστε στη μέση!