Κατοικία Ροδίαλος

Ροδίαλος

Ροδίαλος: Μια προσπάθεια να συμπεριλάβει την ποιότητα της Κρήτης σε μοναδικές διακοπές.

Η προτεραιρότητά μας είναι το περιβάλλον και η προστασία του.

Όταν φτάσετε στην κατοικία μας, μην ψάξετε για ομπρέλλες η καθίσματα θαλλάσσης. Δεν χρησιμεύουν! Ψάχτε για ένα σκιερό πέτρινο κάθισμα για να ατενίσετε το κρητικό πέλαγος.

Μην ψάξετε για λουλούδια, όχι πως δεν τ’αγαπάμε, αλλά αγαπάμε επίσης την φυσική χλωρίδα του τοπίου και όλα τα πλάσματα που φωλιάζουν εκεί και δεν τα αντικαθιστούμε με άλλα…Επίσης νοιαζόμαστε για την άσκοπη κατανάλωση του νερού…

Ανακαλύψτε τα αρωματικά φυτά και την άγρια χλωρίδα.

Φάτε μια ζουμερή τομάτα η ένα σταφύλι. Μαζέψτε φρέσκα λαχανικά και φρούτα κατ’ ευθείαν από τον αγρό και απολαύστε τα, και μετά ανακυκλώστε.

Τελευταίο αλλά όχι αμελητέο: Ξυπνήστε πρωϊ και δείτε τον ήλιο να ανατέλλει από την θάλασσα και μετά το δειλινό δείτε τον να βουτά πάλι στη θάλασσα. Είναι τότε που η κατοικία αναδυκνείεται. Όταν τα χρώματα της μέρας μπλέκουν με τα χρώματα της ροδιάς, με τη θάλσσα και με το φως…

Τότε όλα μυρίζουν “Κρήτη”.

Μιά ροδιά, το δέντρο της Αφροδίτης, σύμβολο αρμονίας και αφθονίας, με τον “μαγικό” του καρπό, άρρηκτα δεμένο με τις παραδόσεις και τους μύθους μας, “το ερρεβοκτόνο ρόδι”, όπως ο Ελύτης -ακόμα ένας από τους μεγάλους Έλληνες ποιητές- λέει, κυριαρχεί στο αίθριο και δίνει το μισό όνομα στην κατοικία. Το άλλο μισό προσφέρεται από την θάλασσα που την περιβάλλει.

“Ροδίαλος” σημαίνει “Η ροδιά της θάλασσας” η “Η ακτή της ροδιάς”.